Selecteer een pagina

IMG_3323‘Ik heb echt meer structuur en een planning nodig, zucht ze en meteen daar achteraan zegt ze heel stellig: ‘maar ik wil wel gewoon weg kunnen voor een yogaretreat, wanneer ik daar voor gevraagd word. Mijn vrijheid is mijn alles!’ Vervolgens spreek ik een andere klant.

‘Ik wil mijn vrijheid vasthouden. Binnenkort verzorg ik de yogalessen op een yogacruise. Ik wil dat dat op mijn pad kan blijven komen. Daarnaast wil ik vastigheid, een vast inkomen uit privéyoga en coaching.’ Herkenbaar? Die angst om je vrijheid te verliezen op het moment dat je meer structuur in je bedrijf aanbrengt? Die behoefte aan vrijheid én zekerheid? Het kan heel goed samen gaan! Hoe? Lees snel verder…

Gevangen in vrijheid

Het is iets wat ik bij veel van mijn klanten tegenkom; de overtuiging dat een heldere visie ten koste gaat van vrijheid. Ze willen zich niet vastleggen. Het gevolg: je neemt geen verantwoordelijkheid voor je visie en geeft hiermee de leiding over je bedrijf uit handen. Je wordt een speelbal van je klanten, je partners en zelfs het universum.

Stuurloos schip

Dit werkt door op alle onderdelen van je bedrijf. Zonder eigen, uniek aanbod ben je overgeleverd aan de steeds weer wisselende eisen van je klanten. Zonder prijs gebaseerd op de waarde die je levert, moet je elke keer je uren verantwoorden. Is dat nu vrijheid? Zonder visie ben je als een stuurloos schip. Je bereikt misschien uiteindelijk wel je bestemming, maar het kost onnodig veel tijd en geld. Wat je (onbewust) doet is dat je niet een volledige verbinding aangaat met je gave.

Chaos om te kunnen creëren

Zelf heb ik als ondernemer jarenlang geworsteld met de overtuiging dat ik chaos nodig had om te kunnen creëren, om beschikbaar te zijn voor de kansen die het universum me bood. Gevolg was dat ik van de ene opdracht naar de andere opdracht zwalkte. Ik voelde me dankbaar voor alle kansen die op mijn pad kwamen, maar nam in feite een behoorlijke omweg naar mijn roeping.

Co-creëren met het universum

Het klinkt misschien fijn al die verschillende ‘het kwam op mijn pad’ klussen, maar het gevoel van co-creëren met het universum met een duidelijke richting voor ogen is nog veel fijner. En effectiever, want je steekt zelf ook gefocust flink je handen uit je mouwen. Dat geeft veel voldoening.

Meer vrijheid met visie, focus en verantwoordelijkheid

De sleutel tot het verbinden in vrijheid ligt in de leiding nemen over je bedrijf. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je visie, te structureren, standaardiseren en plannen creëer je juist meer vrijheid. Je gaat proactief in plaats van reactief ondernemen. Je komt echt in je kracht te staan. Je bent niet langer het lijdend voorwerp (de speelbal), maar de leider (speler en aanvoerder) van je bedrijf.

Grenzen geven ruimte

De paralellen die ik zie met het opvoeden van mijn dochter Isis (bijna 3 jaar) zijn zo overduidelijk, dat ik ze graag met je deel. Een kind voelt zich veilig bij regels en structuur. Grenzen en leiding bieden veiligheid. Binnen die grenzen kan er volop bewogen en gespeeld worden. Er is ruimte om te lachen en voor verbinding. Dus wil je vrij spelen in je onderneming, zorg dan voor structuur.

Wil je aan de slag met jouw visie en een duidelijke koers uitstippelen voor je bedrijf? Kom naar Transform your Gift into Profit!

 Action without vision is only passing time. Vision without action is merely a dream, but vision with action can change the world – Nelson Mandela

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

PS Meer informatie over het Transform your Gift into Profit event vind je hier.