Selecteer een pagina

wie ben ikJe hebt heel veel ideeën en tegelijkertijd geen idee. Herken je dit? Je hebt allerlei ideeën voor workshops die je wilt ontwikkelen, nieuwe partners, klanten die je kunt benaderen, promotieacties etc. Je bruist, maar dit geeft ook chaos in je hoofd. Je plannen worden niet concreet. Eigenlijk heb je geen idee waar te beginnen en welke stappen te ondernemen om gestructureerd meer klanten aan te trekken. Graag help ik je in 7 stappen je plannen voor je bedrijf helder te krijgen met het schrijven van een Spiritueel Businessplan. Dit is de eerste stap:

Stap 1 Spiritueel Businessplan: Wie ben ik?

De waarde van spirituele diensten wordt voor 10% bepaald door je vaardigheden en kennis. 30% wordt bepaald door wie je bent als persoon. De eerste stap in het Spiritueel Businessplan is het beantwoorden van de vraag: Wie ben ik? Jouw antwoord op deze vraag kun je vinden door op deze vraag te mediteren en door een aantal verwante vragen te beantwoorden.

Wat geeft je energie?
Om meer inzicht te krijgen in wie jij bent als persoon, kun je jezelf o.a. deze vraag stellen: Wat geeft je energie? Waar wordt je hart zo blij van dat als je ’s morgens wakker wordt, je spontaan je bed uit springt als je er aan denkt? Ik spring mijn bed uit bij de gedachte te mogen schrijven. Sterker nog, als ik midden in de nacht geïnspireerd ben, dan ga ik ín mijn bed schrijven.

Passie als marketingstrategie
In dit stadium hoef je nog niet na te denken over de vraag hoe je hiermee waarde kan creëren voor anderen en voor jezelf. Later in het proces zal je zien hoe datgene wat je het liefste doet, je leidt naar de voor jou meest succesvolle marketingstrategie. Laat je wakker schudden door de vraag waar jij je bed voor uitkomt.

Geïnspireerde actie
Voor nu is dit alles wat je hoeft te doen: pak een pen en papier, sluit je ogen en adem een paar keer naar je hart. Open je ogen weer en schrijf in 1 minuut alles op waarvan je energie krijgt. Gefeliciteerd! Je hebt je allereerste stap gezet. Volgende week in Blooming Business Tips onthul ik stap 2.

PS Over 7 weken (10 & 17 mei) geef ik de Spiritueel Businessplan Training. Je leert de 7 stappen optimaal in te zetten, om zo je bedrijf flink te laten groeien. Tot 1 april is de investering €197, daarna gaat het omhoog. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Listen from within…

Volg je hart!

Namaste,

Suzanne

PS  Schrijf je eigen Spirituele Businessplan in 2 dagen op 10 & 17 mei! Lees hier meer en ook wat anderen van deze training vinden.

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun talenten en missie. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.