Selecteer een pagina

CollageHet is zo mooi om anderen te mogen steunen met je eigen kwetsbaarheid. In mijn vorige blog deelde ik met je waarom ik even niet zichtbaar wilde zijn met mijn bedrijf. Heel veel ondernemers herkenden zich in mijn verhaal. Ik heb veel reacties ontvangen via Facebook en nog meer in mijn mailbox. Dank je wel hiervoor.

Maar eerlijk is eerlijk, het is wel fijn als je bedrijf ondertussen door blijft draaien. Hoe zorg je er nou voor dat je ruimte maakt voor je innerlijke proces en je bedrijf ondertussen door blijft groeien? In 1 woord? Opruimen!

5 stappen voor spirituele ondernemers die even niet zichtbaar willen zijn, maar ondertussen wel hun bedrijf door willen laten groeien

1. Lucht je agenda

Ruim je mentale zelf op. Trek jezelf terug uit je innerlijke strijd tussen niet zichtbaar willen zijn en voelen dat het moet om je bedrijf draaiende te houden. Geef je over aan hoe het nu is, word stil en luister naar je innerlijke stem. Weet dat elke tegenslag een inzicht in zich draagt dat je verder helpt om jouw gave te leven.

Lucht

Minder zichtbaarheid, meer tijd

Reserveer tijd in je agenda voor je innerlijk proces. Herschik je beschikbare tijd. De tijd die je normaal gesproken besteedt aan sociale media, netwerkbijeenkomsten, het schrijven van blogs en artikelen komt nu vrij. Plan deze tijd in voor jezelf en je innerlijke proces.

Maak op gezette tijden ruimte om aan je innerlijke proces te werken. Hiermee voorkom je dat je proces een soort constant zoemende bij op de achtergrond wordt. Plan ook tijd in voor ontspanning en opruimen.

Ruim je werkkamer / kantoor op. Tijdens mijn periode van onzichtbaarheid heb ik 7 vuilniszakken met spullen de deur uit gedaan. En geloof me dat geeft ruimte.

2. Laat het water stromen

Ruim je emotionele zelf op. Plan gezette tijden in om bewust te voelen hoe je je voelt, bijvoorbeeld 5 minuten wanneer je wakker wordt. Voel je tranen opkomen? Laat ze stromen. ‘Huilen is helen’, zegt mijn spirituele coach altijd.

water

Minder zenden, meer ontvangen

Gun het jezelf om even in de ontvangstmodus te staan. Dat je geen behoefte hebt om zichtbaar te zijn en te zenden, komt doordat het nu jouw tijd is om te ontvangen. Laat je troosten.

3. Ga door het vuur

Ruim je spirituele zelf op. Je pijn zit binnenin jou, dus durf naar je gewonde zelf te kijken. Ga door de pijn heen en krijg hier hulp bij. Je hoeft het niet alleen te doen.

Fire

Blijf open in contact met je klanten. Wees eerlijk. Ik kon een week later dan gepland starten met het traject van een klant door het diepe-transformatie proces waar ik in zat. Ik nam contact op met haar en kreeg de volgende reactie: helemaal goed. Je weet wat je nu te doen staat, heel goed voor jezelf zorgen. Het was het laatste zetje dat ik nodig had om echt even los te laten en ruimte te creëren voor mijn proces.

4. Grond de transformatie die je hebt doorgemaakt

Ruim je fysieke zelf op. Belichaam de transformatie die je hebt doorgemaakt. Je bent buiten je comfortzone gestapt en nu mag je zelf meestretchen naar dit volgende niveau. Je innerlijke proces is een vruchtbare grond voor verdieping en transformatie geweest, ook al voel je je misschien nog niet klaar om hiermee naar buiten te treden. Dat hoeft ook niet.

Earth2

Achter de schermen kun je door blijven werken aan je bedrijf. Onderneem in vertrouwen actie om een positieve toekomst te creëren. Er zijn 101 onzichtbare dingen die je kunt doen:

– werken aan je branding, logo, visitekaartjes e.d.

– je ebook, blog, artikelen schrijven

– planningen, doelstellingen maken, bijstellen

– challenges, programma’s ontwikkelen

– je website bijwerken

– spreekgelegenheden en schrijfpodia vinden

Wanneer je je er klaar voor voelt en staat te popelen om je ‘nieuwe’ zelf weer te laten zien stap je terug in de aardse wereld. Schrijf, spreek en deel je inzichten.

Space

5. Maak ruimte voor jezelf

Geniet van een opgeruimde jij. Blijf goed voor jezelf zorgen, koop bloemen, kaarsen en vier het leven. Sta open om de cadeautjes van je tranformatieproces te ontvangen.

En mijn klant die me de ruimte gaf, die ze op dat moment toevallig ook zelf even nodig had? Binnen een week kon ik met haar van start gaan, vanuit een gezuiverd, geheeld en hoger bewustzijn. Ik kon weer met ziel en zaligheid, vanuit liefde werken. Dat verdienen mijn klanten en dat verdien jij als spirituele ondernemer.

Opruimen is de snelste weg naar zelfheling – The Angel Codes, Patty Harpenau

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun gave. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.