Selecteer een pagina

Het eerste kwartaal van 2016 heb ik een nieuw persoonlijk omzetrecord gecreëerd. Ik ben mijn agenda en geheugen in gedoken om te kijken welke lessen ik hieruit kan leren. Graag deel ik met je wat ik exact heb gedaan én gedacht om dit te realiseren.

Les 1: Zet elke week intuïtief je intentie
Een goed begin is het halve werk. Mijn intentie voor de eerste week van januari was: kick start 2016 en dat heb ik geweten. De eerste werkdag van januari kreeg ik maar liefst twee grote nieuwe klanten. Ook heb ik in december voor elke maand van 2016 een inspiratiekaart getrokken. Voor januari was het vertrouwen, voor februari intuïtie en voor maart stembevrijding. Dat geeft me focus en houvast om mijn acties op af te stemmen. Ik gebruik de inspiratiekaart een maand lang als achtergrond op mijn telefoon als geheugensteuntje.

Les 2: Noteer wekelijks welk bedrag je wilt ontvangen
Elke week schrijf ik in mijn agenda welk bedrag ik die week wil ontvangen. Dat voelt qua energie heel anders dan een omzetdoelstelling die je wilt behalen. Het geeft een vredig gevoel van rust. Ik liet de bedragen toe door me te openen voor overvloed met o.a. afstemoefeningen van Maartje Koper.

Les 3: Plan geïnspireerde acties en doe wat goed voelt in het moment
Plan wat je bereid bent om te doen om je wekelijkse bedrag te ontvangen. Waar krijg je energie van? Doe dit vol overgave. Als je een idee krijgt, en het voelt goed, doe het dan. Wacht niet, want dan hou je de energiestroom tegen. Ik deed een ondernemersspecial ‘Intuïtief plannen’ voor 25 deelnemers voor Bewust Amsterdam. Ik lanceerde, kort nadat ik de ingeving kreeg, succesvol de Spirittenkaart voor mijn intensive klanten. En ik schreef een artikel voor Vrouw & Passie met hulp van Marije van den Bovenkamp.

Les 4: Hocus, Pocus…. Focus!
Doe een paar dingen heel goed, in plaats van te verzanden in details en alles half te doen. Focus op inkomen genererende activiteiten, die je leuk vindt om te doen. Voor mij zijn dit workshops geven, coaching calls doen en schrijven. That’s it.

Les 5: Durf te investeren in je bedrijf
Investeren en omzetgroei gaan hand in hand. Het eerste kwartaal van 2016 gaf me een recordomzet en was ook het kwartaal van een recordbedrag aan investeringen. Het resulteerde in een recordwinst. Investeren geeft een goede flow. Je investeert, het loopt lekker, waardoor je weer durft te investeren en zo verder. Ik investeerde o.a. in een V.A. , Angelique van Cleef, die mijn online academie bouwt, een mastermind groep van Josje Feller en een supergoede stylingcoach, Judith Verschuren. Door te investeren laat ik zien dat ik mijn bedrijf serieus neem, dat ik mezelf op waarde schat.

Elke shift is een gift

Les 6: Gun het jezelf om te investeren in persoonlijke ontwikkeling
In het eerste kwartaal heb ik een aantal bewustzijnsshifts gemaakt door te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Nicole Olsthoorn zag dat ik mezelf en daardoor ook mijn klanten nog klein hield. Annelies Voulon liet me mijn eigen grootsheid voelen, door de volwassen vrouw in mij naar boven te halen. De energie schoot van de kruin van mijn hoofd door mijn lijf naar mijn voeten. In de Commitment Community van Josje Feller werd ik uitgedaagd om mijn rol als verbinder tussen hemel en aarde uit te spreken en Joke Plaatsman liet me in een stembevrijdingssessie ‘ja’ zeggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn waarde en rol nog duidelijker voel, uitstraal, een aantal tarieven heb verhoogd en hiermee nog meer hele fijne klanten aantrek en mag helpen.

Les 7: Reflecteer en leer je lessen
De laatste les is dat het heel waardvol is om iedere maand en elk kwartaal de resultaten van je bedrijf te reflecteren. Staar je niet blind op de cijfers en acties, maar kijk ook hoe je je voelde en voelt. Niemand heeft iets aan een burn-out business. Zorg ervoor dat je je ziel blijft voeden, zodat je kunt ondernemen vanuit overvloed. Implementeer je geleerde lessen en ga door. Geniet van het spirituele pad van ondernemen.

Bonusles: Je hoeft het niet alleen te doen, laat je dragen
Op laatste moment heb ik de namen van de mensen toegevoegd, die mij geholpen hebben om te groeien, die mij omhoog tillen. Ik wilde de namen eerst weglaten, omdat ik je niet ‘ongewenste’ reclame wilde sturen, maar ik voel te veel dankbaarheid voor deze mensen en hun bijdrage in dit proces. Bovendien geloof ik dat het je kan inspireren om het ook niet alleen te doen, om je te laten dragen.

Wil jij samen met anderen nog veel meer leren over ondernemen vanuit overvloed en je gave transformeren in geld? Op 27 & 28 mei geef ik de training Transform your Gift into Profit. Je bent van harte welkom!

fb event TYGIP 3

PS Transform your Gift into Profit vindt plaats in een prachtige kas, waar binnen en buiten samenkomen. Een mooiere plek, die me door een dubbele boeking in de schoot is geworpen, had ik mezelf en jou niet kunnen wensen.

Volg je hart!

Namaste,

logo Suzanne naam vrijstaand

Suzanne Groenstege is Spiritueel Business Coach. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun gave. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.