Selecteer een pagina

IMG_3866Heb je er al over nagedacht hoe je dit jaar gaat eindigen met je bedrijf? De herfst is definitief ingezet. Je hebt nog een maand en dan start de kerstvakantie. Je omzet van de voorgaande 10 maanden geeft een goed beeld van waar je dit jaar op uit zult komen. Wil je dit jaar met een knal afsluiten?

In dit blog geef ik je een paar korte tips uit het Brilliance in Business Programma. Deze week (21 november) start ik dit exclusieve programma met een aantal zeer getalenteerde en ambitieuze spirituele ondernemers die ik gedurende 6 maanden mag begeleiden. We leggen de komende maand een sterke fundering voor een excellente start van het nieuwe jaar. Ik heb er heel veel zin in en deel graag 5 korte tips, om het jaar schitterend te eindigen en vol energie het nieuwe jaar te starten.

OUD &

1. Timig is everything

Welke geïnspireerde acties kun je dit jaar nog doen, zodat je in het nieuwe jaar meteen weer aan de slag kunt met een aantal (nieuwe) klanten? Zodra de kerstvakantie is begonnen, ben je te laat. Nodig klanten uit om met je in gesprek te gaan, laat je adviseren, ga ergens spreken, bezoek een netwerkbijeenkomst en/of schrijf een blog ;-). Onderneem nu geïnspireerde actie!

I LEARNED THAT WE CAN DO ANYTHING, BUT WE CAN’T DO EVERYTHING… AT LEAST NOT AT THE SAME TIME. SO THINK OF YOUR PRIORITIES NOT IN TERMS OF WHAT ACTIVITIES YOU DO, BUT WHEN YOU DO THEM. TIMING IS EVERYTHING.  – DAN MILLMAN 

2. Ga feestend het jaar uit

Neem de laatste 2 weken van december de tijd om te reflecteren. Schrijf op waarvoor je dankbaar bent. Wat laat je los en wat wil je meenemen het nieuwe jaar in? Vier je successen van het afgelopen jaar. Het zijn tenslotte niet voor niks de feestdagen :-)!

THE MORE YOU PRAISE AND CELEBRATE YOUR LIFE, THE MORE THERE IS IN LIFE TO CELEBRATE – OPRAH WINFREY 

NIEUW

3. Richt je blik naar binnen

Keer naar binnen. Wat is je intentie voor het nieuwe jaar? Kun je je visie nog verder aanscherpen? Zet je visie op papier, zodat je weer helder op je vizier hebt welke richting je op wilt met je bedrijf.

THE SECRET OF CHANGE IS TO FOCUS ALL YOUR ENERGY, NOT ON FIGHTING THE OLD, BUT ON BUILDING THE NEW – SOCRATES

4. Vind je focus

Vanuit dit gevoel van dankbaarheid en helderheid zet je je doelstellingen voor 2015. Hoe je het nieuwe jaar start is bepalend voor de resultaten die je dat jaar boekt. Wanneer je in januari nog moet beginnen met het zetten van doelstellingen, loop je meteen achter de feiten aan. Waar ga je je op focussen?

SHOOT FOR THE MOON, EVEN WHEN YOU MISS, YOU’LL LAND AMONGST THE STARS – LES BROWN

5. Plan ontspanning & inspanning

Maak een jaarplanning voor 2015. Plan als eerste je vakanties, retreat(s), dan je vrije dagen en vervolgens je werkdagen. Qua energie voelt dat alsof je heel veel vrij bent. Probeer het maar.

A GOAL WITHOUT A PLAN IS JUST A WISH – ANTOINE DE SAINT-EXUPERY

Heb je wat gehad aan deze tips? Laat dan je reactie achter onderaan dit blog. Ik kijk er naar uit je reactie te lezen!

Graag help ik je om wel heel eenvoudig een eindsprint te maken naar het einde van het jaar en met een frisse blik het nieuwe jaar te beginnen. Speciaal voor spirituele ondernemers die hun bedrijf in 2015 flink willen laten groeien, heb ik in november en december enkele plaatsen gereserveerd voor een GRATIS Blooming Business Coaching Call .Grijp deze kans en meld je hier aan!

NEVER GIVE UP! THERE’S NO SUCH THING AS AN ENDING, JUST NEW BEGINNINGS

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

PS Meld je nu aan voor een GRATIS Blooming Business Coaching Call. Ik selecteer op volgorde van binnenkomst. Dus wees er snel bij!