Selecteer een pagina

Je doet er alles aan om meer klanten te kunnen helpen, je impact te vergroten en je hart te volgen. Het loopt als een trein en dan komt er een flinke kink in de kabel. Een grote opdracht gaat niet door, je moet onverwacht veel geld aan de belasting terugbetalen of je complete website gaat down. Dat laatste gebeurde mij onlangs. Hoe kom je na een tegenslag weer op het juiste spoor?

1) Accepteren: all setbacks are blessings in disguise
Wat als ik alles kwijt ben en al mijn teksten weer opnieuw moet schrijven?, schoot het door mijn hoofd. Probeer even een pas op de plaats te nemen als dit soort gedachten in je opkomen. Je bent niet voor niks ontspoort. Dit gebeurt er als je uit balans raakt. Misschien dreigde je heel hard de verkeerde kant op te gaan? Of had je juist even een schop onder je kont of een aai over je bol nodig om een volgende stap te nemen? Hoe verleidelijk het ook is, probeer niet meteen als een blinde kip een oplossing te zoeken.

Mij hielp het erg, om ervan uit te gaan dat dit op één of andere manier een blessing in disguise moest zijn. Nog voordat ik de blessing zelf kon zien. Alleen deze gedachte al gaf me rust. Ook kon ik een oplossing ontvangen door me bewust open te stellen voor deze blessings.

2) Leren: setbacks mean you are ready to grow
Wanneer je de situatie hebt geaccepteerd zoals hij is, kun je nagaan wat je kunt leren uit deze situatie. Wat zijn de inzichten die bovenkomen en welke acties kun je ondernemen? Ik besefte dat ik hulp nodig had met het maken van back ups. Ook realiseerde ik me dat ik mijn tijd en energie beter kan inzetten voor het helpen van mijn klanten. Ik plaatste een oproepje voor een goede WordPress specialist in de Bedrijvige Vrouwen groep op Facebook. Binnen een minuut kreeg ik een reactie en het klikte. Ze nam het repareren van mijn website van me over en ik schafte direct een onderhoudscontract aan. Nog een troostende gedachte: een tegenslag betekent dat je eraan toe bent om te groeien. Leren is groeien.

3) Motiveren: don’t hold back from moving forward
Ik voelde me compleet onthand zonder website en merkte dat ik excuses begon te verzinnen. Zonder website kon ik geen blog publiceren of klanten verwijzen naar mijn website. Als je het gevoel hebt, vastgelopen te zijn, kijk dan naar wat je wel kunt doen. Dat helpt om weer op gang te komen. Ik ging opruimen, want die op stoom zijnde trein had behoorlijk wat stofwolken van papierenchaos doen opwaaien.

4) Reflecteren: count your blessings for a blissful business
Naderhand kan ik de vele blessings van het offline gaan van mijn website zien:
– Ik deed nog te veel zelf en heb de dingen losgelaten die niet mijn specialiteit zijn
– Het technische onderhoud van mijn website is nu in goede handen
– Mijn follow up systeem is volledig geautomatiseerd
– Mijn homepage wordt sterk verbeterd (coming soon)

Het resultaat? Ik help nu nog meer spirituele ondernemers met het creëren van waarde voor hun klanten, hun bedrijf en zichzelf. Ik ben weer back on track. Welcome on board!

Benieuwd welke geschenken er in jouw uitdagingen verborgen liggen? En hoe je hier meer klanten mee kunt aantrekken? In maart en april heb ik enkele plaatsen gereserveerd voor een GRATIS Blooming Business Coaching Call. Grijp deze kans en meld je hier aan!

‘Elk probleem heeft een geschenk voor jou in zijn handen’ – Richard Bach

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

PS Er is plek voor enkele GRATIS Blooming Business Coaching Calls. Ik selecteer op volgorde van binnenkomst. Dus wees er snel bij!

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun talenten en missie. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.