Selecteer een pagina

KennemerduinenVerlang je ernaar om je hart te volgen, maar ben je bang dat je dan financieel in moet leveren? Of denk je dat als je veel geld wilt verdienen, je genoegen moet nemen met een (zogenaamd) veilige, saaie kantoorbaan? De algemene opvatting is dat geld verdienen en doen wat je t liefste doet niet samengaan. Het is een hardnekkige overtuiging die diep in onze samenleving geworteld is.

Ik spreek de laatste tijd steeds meer mensen die er hevig naar verlangen hun gave te leven, maar uit angst voor onzekerheid in een baan blijven hangen die niet bij hen past. Ze raken burn-out en na een langdurig herstel beginnen ze vanuit een uitkering alsnog voor zichzelf. Hoeveel geld en energie kost dat? Ik geloof er niet meer in dat geld verdienen en je hart volgen niet samengaan. En jij voelt waarschijnlijk ook een twijfel in je hart als je dit leest. Afgelopen vrijdag gaf ik een korte workshop bij Bewust Ondernemerscafé Amsterdam over geld verdienen met wat je het liefste doet. In dit blog deel ik graag drie tips met je.

Kennemerduinen

1. Wat zou je willen ZIJN als je al het geld van de wereld had?

De eerste tip is om heel helder te maken wat het is dat je het liefste doet. Onderzoek dit vanuit verschillende invalshoeken, dan wordt waarom jij hier nu op aarde bent steeds weer vanuit een diepere laag concreter. Het 7e chakra speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van je gave. Met mijn klanten werk ik o.a. met geleide meditaties, hun levensverhaal, woorden en/of beelden die ik doorkrijg, creatieve opdrachten en intuïtief schrijven. In dit blog een opdracht om je alvast op weg te helpen.

Pak een pen en papier en ga ergens rustig zitten met je voeten stevig op de grond. Sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit naar je hart. Stel jezelf de vraag: Wat zou ik willen zijn als ik al het geld van de wereld had? Waar verlang je naar? Welk gevoel? Open je ogen weer en schrijf het eerste op dat je te binnen schiet.

Kennemerduinen

2. Wat zou je willen HEBBEN als je al het geld van de wereld had?

Mijn tweede tip is om te werken aan je geld mindset. Wat is geld voor jou? Hoe je over geld denkt, erover praat en ermee omgaat, heeft invloed op hoeveel geld je aantrekt.

Het heeft weinig zin om een omzetdoelstelling van €200.000 neer te zetten, wanneer je jezelf innerlijk niet toestaat om dit te ontvangen. Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is: Hoeveel geld sta jij jezelf toe om te hebben? Vervolgens kun je er dan mee gaan oefenen om je geld comfortzone te stretchen.

Kennemerduinen

3. Wat zou je willen DOEN als je al het geld van de wereld had?

Mijn laatste tip is om jezelf af te vragen wat je zou doen als je al het geld van de wereld had. Bekijk op welke manier je hier je marketingstrategie van kunt maken. Stel je schrijft graag, kies dan bloggen als je marketingstrategie. Praat je graag met mensen? Ga dan netwerken. Wil je vooral vakinhoudelijk bezig zijn? Misschien kun je gratis korte workshops geven als marketingstrategie?

Dit blog schreef ik in de Kennemerduinen. Heb je iets aan deze tips gehad en/of was je aanwezig bij het Bewust Amsterdam Ondernemerscafé? Ik lees graag je reactie onderaan dit blog.

DO what you LOVE & LOVE what you DO

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun gave. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.