Selecteer een pagina

The monk who sold his ferrari Welkom bij het derde deel van dit blog over het verdubbelen van je omzet, waarmee je je gave grootser neer kunt zetten. In het vorige deel heb je kunnen lezen, dat investeren in een business coach de sleutel tot het verdubbelen van mijn omzet is geweest. Wat zijn de belangrijkste gebieden voor spirituele ondernemers om in te investeren? Graag wil ik je uitnodigen om voor jezelf te onderzoeken hoe jouw investeringstaart eruit ziet.

1. Ontwikkel je vakkennis

Vakkennis is de basis van je onderneming en vaak het eerste waar je in investeert als je een bedrijf begint. Wees eens eerlijk, hoeveel heb jij tot nu toe al geïnvesteerd in yogaopleidingen, coachingsopleidingen, aanvullende modules en workshops? Tel alle bedragen bij elkaar op en schrijf het totaalbedrag op.

2. Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is essentieel voor het laten groeien van je bedrijf. Denk aan readings, healings, therapie, lifecoaching, yogalessen, massages en boeken. Hoe beter je in je vel zit en jezelf kent, hoe succesvoller je kan zijn. Hoeveel besteed je jaarlijks aan persoonlijke ontwikkeling? Tel de bedragen van alle jaren tot nu toe bij elkaar op.

3. Ontwikkel je ondernemersvaardigheden

Het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden is meestal de laatste stap die spirituele ondernemers nemen.

– Wie wil jij graag als klant?

– Wat kun je zeggen kort en krachtig zeggen als mensen vragen: wat doe je?

– Wat onderscheidend jou van andere yogadocenten, coaches, therapeuten?

– Hoe geef je je producten vorm?

– Hoe bepaal je je prijzen?

– Hoe trek je klanten aan?

– Hoe vergroot je je mindset van overvloed?

Hoeveel heb je hierin tot nu toe geïnvesteerd?

Heb je een hobby of heb je een bedrijf?

Het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden is vaak het schakelpunt van het hebben van een hobby (iets wat je graag doet, waarmee je anderen helpt en wat geld kost) en het hebben van een bedrijf (geld verdienen met iets dat je graag doet en waar je anderen mee helpt).

income and succes

Investeringstaart

Pak een wit vel en verdeel een cirkel in drie stukken met het percentage dat je tot nu toe hebt besteed aan vakkennis, persoonlijke ontwikkeling en ondernemersvaardigheden. Schrijf in elk taartstuk het bedrag dat je geïnvesteerd hebt. Hoe ziet jouw investeringstaart eruit?

 

 

Wat is de juiste taartmix?

Ik geloof dat er een balans nodig is in deze 3 gebieden om je bedrijf te laten groeien. Ja, je hebt vakkennis nodig, maar blijf niet in een cirkeltje van steeds maar meer willen leren zonder het ook succevol in praktijk te brengen hangen. Juist in de praktijk leer je ontzettend veel. Daar heb je klanten voor nodig. Investeer daarom ook in het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden. De omzetgroei die je hieruit behaald, kun je weer investeren in verdieping van je vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo kom je in een positieve spiraal terecht van steeds meer mensen helpen met je gave en je bedrijf daarmee laten groeien.

Het spirituele pad van ondernemen

chakra marketing system newBovendien kan ondernemen ook een heel mooi spiritueel pad zijn. Je komt belemmerende overtuigingen tegen; wie ben ik om te denken dat ik dit kan? Je wordt geconfronteerd met blokkades om jezelf zichtbaar te maken, om te durven dromen, je dromen waar te maken, jezelf en anderen overvloed te gunnen. Je leert gaandeweg om steeds meer in je eigen kracht, je eigen licht te gaan staan.

Ik geloof dat een integratie van deze drie ontwikkelgebieden je bedrijf het meest authentiek, efficiënt en natuurlijk kan laten groeien. Daarom heb ik speciaal voor spirituele ondernemers het Chakra Marketing System ontwikkeld.  Wil je hier meer over weten? Klik hier om je aan te melden voor het Transform your Gift into Profit event.

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

Transform your gift into profit 17 en 18 april 2015PS Op 17 & 18 april geef ik het Transform your Gift into Profit event. Tot 15 februari is de investering slechts € 247 ex. btw, daarna gaat het omhoog. Klik hier als je er ook bij wilt zijn