Selecteer een pagina

Werken met je soulset
Hoe maak je de overstap van mindset werk naar soulset werk?

Werken aan je mindset is één van de krachtigste dingen om te doen voor de groei van je onderneming. Verander je gedachten en je verandert je realiteit. Wat je aandacht geeft groeit. Door scripts over je gewenste realiteit te schrijven alsof je daar al bent en die te beluisteren, stap je in je nieuwe identiteit. Allemaal waar èn je kunt nog een laag dieper gaan, van je mind naar je ziel.

‘Je mindset is de manier waarop jij denkt. Je soulset is de manier waarop jij bent.’

Statische of op groei gerichte soulset
Mensen kunnen een statische mindset ontwikkelen (ik kan dit niet) of een op groei gerichte mindset (wat ik niet kan, kan ik leren). Met de eerste gedachte zet je de energie vast en met de tweede maak je ruimte voor groei. Zo kun je ook een statische soulset ontwikkelen (ik ben dit niet) of een op groei gerichte soulset (wie ik niet ben, kan ik worden). Ik bedoel niet dat je iemand anders wordt dan je in wezen bent, maar dat je meer wordt van wie je werkelijk bent. Misschien heb je er nog nooit echt bewust bij stilgestaan, maar je ziel is constant in beweging of stagneert onder invloed van de keuzes die jij maakt.

Waarom zou je met je soulset willen werken?
Wie jij in werkelijkheid bent is zoveel groter dan je fysieke verschijning, je gedachten en gevoelens. Het is zelfs maar een fractie van wie je denkt te zijn. Door bewust te gaan werken met het onzichtbare deel van jou boor je een enorme bron van creatiekracht, levensenergie en mogelijkheden aan. Je gaat jouw volledige potentieel benutten. In verbinding met je soulset trek je jezelf in het moment, je hogere ik en je aardse ik vallen samen. Dit geeft een gevoel van tevredenheid terwijl je tegelijkertijd in het moment op aarde je mooiste leven leeft.

Je mooiste leven leven
Je mooiste leven betekent niet dat je nooit verdrietig zult zijn of boos, maar dat je een afgestemd leven leidt. Een leven zoals dat voor jou bedoeld is. Het leven waarin je de levenslessen leert en ervaringen opdoet om in dit leven op aarde als ziel te evolueren. Het leven waarvoor jij hebt gekozen voordat je hier op aarde kwam. Je gaat van je leven vormgeven naar je leven leven. Je stapt er nog meer in. Er is geen verschil meer tussen wat je wenst en wat je leeft.

Op welke manieren kun je werken met je soulset? 

1. Je ziel zuiveren

Net als je gedachten kun je je ziel vervuilen, door jezelf te verloochenen, ontrouw te zijn aan jezelf, jezelf naar beneden te halen, jezelf klein te maken, jezelf met anderen te vergelijken etc. Je kunt je ziel zuiveren door bovenstaande niet meer te doen.

2. Je ziel voeden
Je kunt jezelf voeden met positieve gedachten (affirmaties) en je kunt ook je ziel voeden. Voel je het verschil? Je voedt jezelf mèt gedachten, met wat je denkt. En je voedt jezelf door je ziel te voeden. Je ziel staat dichter bij jezelf, dan je gedachten. Je ziel valt samen met jezelf. Je kunt je ziel voeden met alles dat je vreugde brengt en je een gevoel van vervulling geeft. Alles dat je een gevoel geeft verbonden te zijn met de bronenergie. Veel mensen voelen deze connectie in contact met de natuur, dieren en/of kinderen. Ook in contact met je eigen centrum tijdens meditatie, yoga of dansen kun je helemaal opgaan in de bronenergie. Zwemmen in de zee, een massage, een goed gesprek, verbindende seks, alles wat je een ontspannen gevoel geeft en waarmee je je ziel weer helemaal oplaadt.

3. Je ziel uitdrukken
Door je ziel tot uitdrukking te brengen, voel je je vervult en maak je tegelijkertijd iets tastbaars, voelbaars, hoorbaars, zichtbaars. Je laat de bronenergie door je heen stromen en creëert iets waardevols op aarde. Je maakt het onzichtbare zichtbaar. Schrijven, dichten, spreken, storytelling, healen, trainingen geven, fotograferen, programma’s ontwikkelen en noem maar op.

4. Je zielswerk met anderen delen
Liefde vermenigvuldigt zich door het te delen. Wanneer je je zielswerk met anderen deelt, haal je daar nog meer voldoening uit, dan wanneer je het voor jezelf houdt. Je ziel zal bij je blijven aankloppen om je werk naar buiten te brengen, te publiceren, mensen uit te nodigen voor je programma’s. Dat is kwetsbaar, want het kan voelen alsof mensen je afwijzen of je kunt bang zijn dat je werk (nog) niet goed genoeg is. In werkelijkheid kunnen anderen je niet afwijzen en ben je goed precies zoals je bent. Je soulset groeit door te delen en anderen groeien met jou mee.

5. Je ziel vullen met liefde
Wanneer je je zielswerk deelt is er sprake van een energie uitwisseling. Wat je geeft, komt als een boemerang weer bij je terug in de vorm die jij nodig hebt om jouw zielswerk te doen op aarde (lessen, leraren, geld, connecties, aanbevelingen). Alles wat in lijn is met jouw wil en de goddelijke wil. Je hart vervult zich. Voorwaarde is dat je je opent om te ontvangen. Dat je inziet hoe waardevol jouw zielswerk is, dit uitdraagt, vraagt en ontvangt.

Sister Soulset 
Er is al een inspirerende Mister Mindset. Tijd dat daar een inspirerende Sister Soulset naast komt staan. Wil je werken met je Soulset? Dan ben ik graag jouw inspirerende Soulset Sister die naast je komt staan en je begeleidt om jouw zielswerk op een afgestemde manier naar buiten te brengen. Stuur me een mailtje met als onderwerp ‘soulset werk’ of druk op deze link en ik neem contact met je op voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

PS Ik vind het ook leuk om je (weer) in real life te ontmoeten. As maandag geef ik voor Bewust Amsterdam gratis de mini-workshop ‘Wake up your business’. Je bent van harte welkom!

Liefs & licht,

 

Suzanne