Selecteer een pagina

Een vraag vandaag van één van de deelnemers uit de Nieuwetijds Ondernemers Cirkel: Heb jij hier ervaring mee, Suzanne? Dat er niks doorkomt, dat ik geniet van niksen, maar ja, mijn website wordt wel treurig zo met verlopen data. Hoe kan ik hiermee omgaan?

1. Geef je over aan het terugtrekken van de golf
Nieuwetijds Ondernemen is meebewegen op de stroom. Het is een misverstand, een illusie, dat flow betekent dat je alleen maar voorwaarts beweegt. Soms is het tijd voor verstilling. Het naar binnen keren is onderdeel van de flow. Net als een golf die kracht opbouwt terwijl hij zich terugtrekt.

Ik sta mezelf toe om uit de flow te zijn
Eb en vloed ze stromen door mij
Ik gun het mezelf me terug te trekken
Ik hoef niet elke dag bergen te verzetten
Ik mag in mezelf zakken
Ik hoef het vuurtje niet constant aan te wakkeren
Ik keer naar binnen
om me met mezelf te verbinden
Ik kijk naar de golven van de zee
Ik voel en beweeg mee
De zee denkt niet: als ik me terugtrek kan ik niet stromen
In de terugtrekking wordt kracht opgebouwd om automatisch terug te komen
Ik kan niet alleen inademen,
automatisch volgt een uitademen
Me tegen eb verzetten,
is als heel hard remmen
Als geven zonder te ontvangen
Als inspannen, zonder te ontspannen
Flowen is voor mij niet alleen voluit stomen
Flowen is eb en vloed verwelkomen
Vandaag stop ik het verzet en stap ik in de flow
Vandaag geef ik mezelf het loslaten van mijn oordeel op uit de stroom zijn kado
Ik zie nu in dat ik al die tijd in flow was
Flow is niet altijd vol gas
Flow is de natuurlijke stroom van het leven
Eb en vloed, ontvangen en geven
~ Suzanne Groenstege

Dimensies Dilemma
En dan vanuit stilstand kan het een uitdaging zijn om weer in de voorwaartse stroom te komen. Je wilt wel, je verlangt ernaar om weer te bruisen, te stralen, in contact te zijn met je mensen. Maar je voelt het nog niet echt. Het voelt heerlijk veilig in je cocon en tegelijkertijd voel je onrust in je hoofd.

In je hoofd zegt een stemmetje: het is al zoveel weken geleden dat je iets naar je lijst hebt verzonden, kan ik het wel maken om zolang niets van me te laten horen? Eigenlijk zou ik nieuwe data moeten plannen voor webinars, workshops, trainingen en programma’s. Maar je doet het niet, want een ander stemmetje zegt: gun het jezelf, je hebt het verdient, je hebt het moeilijk, zwaar, veel uitdagingen op je pad, neem je tijd.

Je vijfdimensionale bewustzijn van vertrouwen en overgave worstelt met je driedimensionale bewustzijn van geplande actie. We leven in een overgangsfase van 3D naar 5D bewustzijn, dus dat heen en weer hinken is heel begrijpelijk. Wanneer je dit spelletje doorziet, wordt het lichter.

2. Maak de bewuste keuze om vanuit liefde weer voorwaarts te bewegen
Je wilt jezelf niet forceren, dus blijf je hangen, wachten tot iets buiten jezelf je weer in beweging brengt. En wachten is niet ondernemen. De beweging is niet iets wat je overkomt, maar wat vanuit jou komt.

Wat is het juiste moment om weer in de voorwaartse stroom te stappen?
Er is een keerpunt, nadat je je hebt overgegeven aan het terugtrekken van de golf en je verbinding hebt gemaakt met je ziel. Dit keerpunt rekken of proberen vast te zetten zie ik veel om me heen gebeuren. Dit is wanneer je door heftige processen bent gegaan, je hebt je dus overgegeven aan de flow en vervolgens niet back in the game stapt.

Het juiste moment is een keuze
Dan komen de excuses, ik ben net door een heftige tijd heen gegaan, ik wil nu tijd aan mijn gezin, mijn studie, vakantie besteden, het is niet het juiste moment. Ik snap het wel en laat me er af en toe zelf ook nog wel door verleiden. Maar het is niet werkelijk zo dat het niet het juiste moment is. Je kiest ervoor om het niet het juiste moment te laten zijn!

Het keerpunt, dit moment is een keuze. De keuze om vanuit liefde weer voorwaarts te bewegen. En zolang je zelf die keuze niet maakt van binnen, zal je in de buitenwereld bevestigd blijven zien dat het nog niet het juiste moment is. Prima, als het een bewuste keuze is, maar wees heel eerlijk naar jezelf of het een excuus of een bewuste keuze is. Geef jezelf zoveel tijd als nodig is, maar niet langer dan nodig is.

3. Geef je over aan het uitstorten van de golf

Het is onnatuurlijk om het uitstorten van de golf proberen tegen te houden
Net zo belangrijk als het is om je niet tegen het terugtrekken van de golf te verzetten, is het ook onnatuurlijk om te proberen het uitstorten van de golf tegen te houden. Ook dan verzet je je tegen de stroom en dat kost energie.

Hoe stap je weer in de flow?
Ik heb ontdekt dat er een tussenstap is, om vanuit het 5D bewustzijn acties te doen. Die stap is om te delen wat er in mij leeft, zonder dat ik daar direct een call to action aan koppel. Die vormt zich namelijk terwijl ik schrijf. Vrij van vorm en vooraf opgezet plan begin ik gewoon te schrijven. Daarmee maak ik weer contact met wat er door mij heen wil stromen, waar op dit moment de energie op zit.

4. Laat je overspoelen door overvloed
Wanneer je de bewuste keuze maakt jezelf, je energie te delen met anderen en ervoor open te staan de vruchten hiervan te plukken, zit je voor je het weet weer in een stroomversnelling. Enjoy the flow!

PS Heb jij een vraag over Nieuwetijds Ondernemen? Stuur me een mailtje info@suzannegroenstege.nl en dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen.

PPS Ik krijg veel berichten van mensen of ze mijn lichtgedichten mogen delen. Dat mag, wel graag met mijn naam eronder. Ik plaats regelmatig mijn gedichten op mijn zakelijke fb pagina. Als je mijn pagina volgt, mis je er nooit één. https://www.facebook.com/suzannegroenstege

Volg je hart!

Namaste,

logo Suzanne naam vrijstaand