Selecteer een pagina

vlinderWat als je als ondernemer even NIET zichtbaar wilt zijn? Je stelt alles uit waarmee je jezelf laat zien. Facebook posts, blogs, artikelen, je kan je er niet toe zetten. Je was lekker bezig en opeens wil je het liefst onder een steen kruipen. Dit gebeurde mij direct na het Transform your Gift into Profit event. In dit blog deel ik graag dé vraag die je jezelf kunt stellen, wanneer je als ondernemer voelt dat je even onzichtbaar wilt zijn. Het antwoord op deze vraag zorgt ervoor dat je het probleem bij de wortel aanpakt en transformeert in een kans om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen.

In het licht

Op 17 & 18 april gaf ik het Transform your Gift into Profit event. Het event was geweldig; veel inzichten, inspiratie en een mooie groep spirituele ondernemers die ik heb mogen helpen met de groei van hun bedrijf. Ik heb er weer enorm van genoten.

In de schaduw

Direct na het event ben ik even uit beeld geweest. Een paar weken lang kreeg ik de ene na de andere uitdaging te verwerken. Ik voelde me geraakt, kwetsbaar en onzeker. Het liefst wilde ik me verstoppen voor de wereld. En dat heb ik ook gedaan.

In het donker kijken

Dan komt het moment dat ik weet, ik kan er niet meer omheen, ik moet er doorheen. In meditatie maak ik contact met mijn innerlijk kind. Na drie pogingen lukt het me om naar haar te kijken. Op het moment dat ik contact met haar maak, voel ik enorm veel verdriet. Sinds de geboorte van mijn dochter heb ik gestreden voor haar en om mijn bedrijf neer te zetten. Nu alles al een tijd goed loopt, is er eindelijk ruimte voor mijn onverwerkte verdriet. Ik krijg de boodschap door om terug te keren in de wereld en mijn verhaal te vertellen.

Kun je naar jezelf kijken?

Zo binnen, zo buiten. Het klopt elke keer. Ik moet eerst naar mezelf durven kijken, ook naar mijn schaduwzijde, mijn verdriet, voordat ik weer oprecht zichtbaar kan zijn. Opslag verandert mijn gevoel. Ik kan naar mezelf kijken, vanuit zachtheid, compassie en liefde.

Als je bij jezelf voelt dat je het plotseling moeilijk vindt om zichtbaar te zijn, vraag je dan eens af of je wel echt naar jezelf kunt kijken. Als je je niet jezelf voelt, niet jezelf bent, hoe kan je dan jezelf laten zien? Je kunt jezelf dwingen om een blog te schrijven, posts op sociale media te plaatsen, maar dan ben je aan het vechten tegen jezelf.

Back in the game!

Mijn hart is weer een stukje verder geheeld en geopend. Hoewel ik onzichtbaar was, heb ik zeker niet stil gezeten de afgelopen weken. Achter de schermen heb ik zowel zakelijk als privé een aantal grote stappen gezet. Ik kan je nu vanuit een nog diepere laag en een hoger bewustzijn helpen met het concreet neerzetten van je gave.

Geen excuus, maar een middel om nog meer in je licht te komen staan

Laat je persoonlijke ontwikkelingsprocessen niet een excuus zijn om jezelf klein te houden, maar een middel om je licht groter te laten schijnen. Je zult steeds weer een volgende laag tegenkomen en op een dieper niveau geheeld mogen worden. Je mag erop vertrouwen dat je klanten en je bedrijf met je meegroeien.

In mijn volgende blog geef ik je 5 tips over hoe je ruimte maakt voor je innerlijke transformatieprocessen én tegelijkertijd doorgaat met je bedrijf.

Het leven plaatst je voor uitdagingen om wat nog niet zichtbaar was, zichtbaar te maken. Je gaat inzien hoe je onbewuste je gedrag beïnvloed. Je leert om je onbewuste deel te maken van je realiteit. – Annemarie Postma, the deeper secret of love

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun gave. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.