Selecteer een pagina

Allereerst wil ik je een schitterend nieuw jaar toewensen met spirituele en materiële rijkdom voor jou en je naasten!

Ik hou van een nieuw begin, nog onbeschreven witte bladzijden, fris gewassen dikdonzige dekbedden, voetstappen in verse sneeuw en licht tintelende bubbels in een glas champagne. Verlichting ligt misschien nog ver weg, maar wat is het fijn om elke dag wat meer licht in je leven te verwelkomen. In dit artikel help ik je op weg met een meditatie en enkele praktische tips om vanuit lichtheid te ondernemen.

Wit licht meditatie
Stel je voor dat er om je heen alleen maar wit is. Baad in dit witte licht. Laad het witte licht om je heen steeds groter worden. Adem dit witte licht in en adem wit licht uit. Voel hoe je hele lichaam zich vult met wit licht. Voel lichtheid in je armen tot in de toppen van je vingers en verder. Voel lichtheid in je benen tot in de toppen van je tenen en laat het verder uitstralen. Blijf zo enkele minuten rustig zitten ademen en open dan langzaam je ogen.

Tintelende vingers
Met licht tintelende vingers kun je nu aan de slag, want lichter leven en ondernemen bereik je naar mijn idee niet, door alleen maar op je heerlijk zachte schapenvelletje te blijven zitten.

Opruimen, afsluiten en opnieuw beginnen in 5 stappen
In mijn vorige blog ‘Hoe maak je een intuïtieve jaarplanning voor 2016?’ schreef ik al hoe je het jaar met een opgeruimde geest kunt afsluiten. Een opgeruimde werkomgeving helpt je daar enorm bij. Met deze 5 simpele stappen maak je je werkomgeving klaar voor een nieuw begin.

1. Weggooien
Alles waar je het afgelopen jaar niet naar hebt gekeken of hebt gebruikt mag weg, de deur uit. Alles wat onderdeel was van een inmiddels afgerond project mag weg. Hoe meer je los kunt laten, hoe meer ruimte je creëert voor nieuwe dromen (ook energetisch).

2. Archiveren
Alle facturen van het voorgaande jaar kunnen in het archief. Afgeronde projecten en mogen uit het zicht. Archiveer alles, het liefst in het ronde archief. Natuurlijk gaan zaken als contracten, klantgegevens en financiële stukken voor de belastingdienst niet de prullenbak in. Vergeet ook je digitale archief niet mee te nemen.

3. Etaleren
Bewaar alleen het eindresultaat van je projecten. Doe dit op een mooie manier. Maak een print of collage van je nieuwe website, programma, boek, huisstijl en/of referenties van klanten. Hang het op en voel je dankbaar voor wat je hebt bereikt. Zo verander je ballast in kracht voor je toekomstige projecten.

Mijn heldin, Isabel Allende, lijst elk jaar de cover van haar laatst gepubliceerde boek in en hangt dat aan de muur. De rest verdwijnt om ruimte te maken voor een nieuw boek.

4. Schoonmaken
Maak een fris schuimend sopje en boen de laatste restjes oude energie weg. Eventueel zuiver je de ruimte daarna nog met wit-goud licht. Het mooie is dat je gedachten en gevoelens automatisch meedoen. Je laat los wat je niet langer van dienst is en behoud alleen wat je bedrijf naar een hoger plan tilt. De energie kan dan weer stromen.

5. Inrichten
Maak mooie mappen aan voor je nieuwe projecten voor 2016. Maak ook nieuwe mappen aan voor nieuwe dromen in je digitale archief. Verwelkom je nieuwe successen. Je bent er klaar voor om ze te ontvangen. Je bedrijf is gereed voor een nieuw begin.

Op een succesvol en bezield 2016!

Namaste,

logo Suzanne naam vrijstaand