Selecteer een pagina

Verlang je ernaar anderen te helpen met jouw gaven? Vraag je je af hoe je je talenten in kunt zetten om jouw ideale wereld te creëren? Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met wat je het liefste doet? 1+2=3. Tel stap 1 (weten wie je bent) en stap 2 (weten wat je wilt) bij elkaar op voor stap 3 van het Spirituele Businessplan:

Stap 3 Spiritueel Businessplan: Hoe kan ik dienen?
Wanneer je helder hebt wat je gaven zijn en voor welk hoger doel je deze in wilt zetten, vraag jezelf dan af hoe je hiermee waarde kunt creëren. Om hier inzicht in te krijgen, stel je jezelf de vraag: hoe kan ik dienen? Wat is jouw bijdrage aan de betere wereld die je voor ogen hebt? Hoe kun je helpen? Wat is jouw bijdrage aan het grote geheel?

Oprechte plek
De vraag ‘Hoe kan ik dienen?’ begeleidt je naar een oprechte plek van waaruit je van dienst wilt zijn. Denk niet, wat zijn mijn producten en ok, daar kan ik mensen mee helpen, maar ga dieper. Ga naar je hart, voel daar de drang om anderen te helpen en kijk hoe je van betekenis kunt zijn. Dit is één van de manieren die ik in de Spirituele Businessplan Training gebruik om je inzicht te geven in de meest waardevolle diensten die jij je klanten kunt leveren.

Yin Marketing
Hoe voelt het als ik je vraag welke producten je wilt verkopen? En hoe voelt het als ik je vraag hoe je kunt dienen? Bij de eerste vraag staat het ego centraal, bij de tweede vraag draait het om de ander. Het is het verschil tussen marketing vanuit vechten en marketing vanuit vertrouwen.

In mijn werk als Marketing Manager was ik een echte vechter. Bij mijn eerste baan had ik de twijfelachtige eer pitbull genoemd te worden. Ik beet me vast in een project en liet niet los, voordat de klus geklaard was. Wanneer ik mezelf er nu bij het doen van marketing op betrap dat ik vecht , adem ik naar mijn hart en stel ik mezelf de vraag: hoe kan ik dienen? Het zorgt ervoor dat ik me niet voel alsof ik iemand iets door de strot duw of opdring, maar dat ik handel vanuit een plek van service. Ik hoop dat deze derde stap ook jou helpt om marketing te doen vanuit je hart.

PS Ken je mensen voor wie deze informatie ook interessant kan zijn, stuur dit artikel dan gerust door. Dank je!

Passion+Purpose=Prosperity

Volg je hart!

Namste,

Suzanne

PS Spread the love! Deel dit artikel met mensen voor wie deze info ook interessant kan zijn.

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun talenten en missie. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.