Selecteer een pagina

no one in the world Denk je weleens, er is al zoveel aanbod, voeg ik nog wel iets toe? of, de klassieke dooddoener, alles is al een keer gedaan? Think again! Iedereen is geboren met een unieke gave om op aarde neer te zetten. Als je je inhoudt om deze te delen, dan doe je anderen die je gave nodig hebben tekort.

De grootste fout die spirituele ondernemers maken op zoek naar manieren om zich te onderscheiden, zorgt ervoor dat ze:

– te veel impulsen krijgen

– focus verliezen

– het moeilijk vinden om bij zichzelf te blijven

– anderen gaan kopiëren

– hun authenticiteit verliezen.

Na het lezen van dit blog hoef jij deze fout niet meer te maken en dit gaat je een hoop tijd, geld en frustratie besparen.

Waarom is het belangrijk om te weten wat je onderscheidend vermogen is?

Misschien vraag je je af, waarom het überhaupt belangrijk is om je onderscheidend vermogen te ontdekken. Zoals ik soms tegen mijn 3-jarige dochtertje zeg, om het vervolgens toch netjes uit te leggen en daarmee haar nieuwsgierige geest te stimuleren, Waarom? Daarom:

1) vertrouwen in je gave

Inzicht in je onderscheidend vermogen is het medicijn voor wanneer er saboterende gedachten in je naar boven komen, zoals: Er zijn al zoveel yogadocenten, coaches, healers. Naar welke muziek luister je heel graag? Zet het even op. Wat als Michael Jackson had gedacht, er zijn al zoveel mooie liedjes geschreven, laat ik er maar niet aan beginnen. Je bewust zijn van je onderscheidend vermogen geeft je vertrouwen in je potentieel.

2) focus op je gave

Je bewust zijn van je onderscheidend vermogen geeft je focus. Je onderscheiden van anderen geeft richting aan je handelen. Je focust je op hetgeen waarmee jij de meeste waarde kunt creëren voor je klanten. Het voorkomt kopieergedrag en zorgt ervoor dat je authentiek blijft.

3) overvloed vanuit je gave

Weten wat je onderscheidend vermogen is en hier uitdrukking aan geven, zorgt ervoor dat je ideale klanten zichzelf selecteren voor jouw aanbod. Hiermee kun je het voorbestaan van je bedrijf op de lange termijn veilig stellen.

Ok, nu dit helder is ga ik je eerst vertellen wat niet de juiste manier is om je onderscheidend vermogen te ontdekken en daar komt als vanzelf de goede methode uit rollen.

De grootste fout die ondernemers maken op zoek naar hun onderscheidend vermogen, die hen een hoop geld, tijd en frustratie kost

De grootste fout die ondernemers maken is dat ze beginnen met kijken naar hoe anderen het doen en vervolgens gaan nadenken hoe ze zich in hemelsnaam van al die anderen kunnen onderscheiden. Hiermee zet je jezelf compleet uit je kracht.

Een andere fout die veel ondernemers maken, is dat ze een concept bedenken met hun hoofd en daar vervolgens invulling aan proberen te geven vanuit hun hart. Dat is als bouwen op los zand. Je gave en je onderscheidend vermogen grond je eerst stevig en van daaruit ontstaat je authentieke concept. Het begint dus van binnen.

listen from withinSoul Signature

Ik adviseer je om eerst naar binnen te kijken, om je onderscheidend vermogen te ontdekken en dit vervolgens naar buiten te brengen. Dat is naar mijn mening de essentiële eerste stap, wanneer je je onderscheidend vermogen helder wilt maken voor je klanten. Innerlijk weet je al wat je onderscheidend vermogen is. Ik noem dit je Soul Signature, omdat het al in je ziel geschreven staat. Begin from within!

Magisch moment

Persoonlijk vind ik dit misschien wel het allerleukste onderdeel van de intensive dag die ik met mijn klanten doe. Het moment dat ik een glinstering in iemands ogen zie, omdat hij beseft wat hem uniek maakt, hoe hij daar anderen mee kan helpen en hoe hij dit onder woorden kan brengen, is magisch.

Wanneer komt mijn eerste boek uit?

Vorige week ontving ik deze mail als reactie op mijn blog: “Hartelijk dank voor het delen, ik geniet van de originaliteit, heel inspirerend: je bent een bijzondere marketeer! Wanneer komt je eerste boek uit?” Kijk, dat heeft mij geïnspireerd. Ik ben dezelfde avond weer verder gaan schrijven.

Heeft dit blog jou geïnspireerd? Laat dan een reactie achter. Ik hoor heel graag van je.

PS Dit blog wekelijks in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan en ontvang bovendien gratis de Authentic Abundance Meditatie.

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

Transform your gift into profit 17 en 18 april 2015