Selecteer een pagina

Foto 7 tips geldmindsetVraag jij je soms af of je niet gewoon je gave met de wereld kunt delen, zonder dat je je verder met geld bezig hoeft te houden. Ja, dat kan, dan heb je een prachtige hobby. Wil jij echter ondernemen, dan kun je er niet onderuit, dan mag en moet je aan de slag met geld. En dat kan heel erg leuk zijn! Ja, echt! Geld is een heel krachtige energie in de wereld waarin je nu leeft. Je kan er tegen vechten of je kan het voor je laten werken. Een andere weg is er niet. Tijd om geld te omarmen en in het licht te zetten.

You can’t give what you don’t have – Oprah Winfrey

Je kunt niet geven wat je niet hebt en je kunt alleen ontvangen wat je gelooft dat je verdient. Alle creatie begint met een gedachte. Wanneer je je bedrijf wilt laten groeien, is één van de krachtigste manieren om je gedachten over geld te veranderen. In dit blog geef ik je 7 tips om je geld mindset naar een volgend niveau te brengen.

1. Geef geld aandacht

Wat je aandacht geeft groeit. Geld is supergevoelig voor aandacht, zowel positief als negatief. Veel ondernemers denken dat ze goed met geld omgaan, wanneer ze besparen, goed letten op wat er aan uitgaven uitgaat. Maar wat gebeurt er? Je mindset is constant gefocust op schaarste. Deze tip kreeg ik van een business coach en ik geef hem graag aan je door. Schrijf een maand lang dagelijks op welk bedrag er op je bankrekeningen binnenkomt. Het maakt niet uit, waar het vandaan komt. Schrijf het op. Wanneer je en paar dagen achter elkaar € 0 op moet schrijven, kom je vanzelf in actie om hier verandering in aan te brengen. Op deze manier word je een magneet voor geld.

2. Laat geld stromen

Geld laten stromen is niet hetzelfde als geld over de balk smijten. Het betekent dat je ervoor zorgt dat geld in beweging blijft. Wanneer je geld dat je ontvangt niet weer doorgeeft, draai je in feite zelf de geldkraan dicht. In de week voor mijn vakantie verkocht ik 4 intensive dagen. Op de dag dat ik er twee verkocht, besloot ik om direct een investering in mijn bedrijf te doen. Op mijn wensenlijst stond een programma bij een business coach en ik heb het meteen aangeschaft. De volgende dag verkocht ik nog een intensive dag.

3. Let op hoe jij over geld praat

Vraag je eens af hoe jij over geld praat. Misschien zeg je dingen als, dat stomme geld ook altijd. Veel mensen zijn geneigd om over geld te praten alsof het de vijand is. Kijk eens of je over geld kunt gaan praten, zoals je over je beste vriendin praat.

4. Hou van geld, heb vertrouwen en wees stoutmoedig

Hou van geld en gun het jezelf om te investeren in je bedrijf. Hou van jezelf en geef je over aan je gave. Op het moment dat je er echt voor gaat, alles geeft, investeert, niet meer twijfelt, gebeuren er allerlei dingen om iemand te helpen die anders nooit zouden zijn gebeurd. Er komt een stroom van toevallige ontmoetingen, materiële meevallers en onverwachte gebeurtenissen op gang. Het universum komt in beweging om jou te helpen.

5. Geniet van geld uitgeven

Geniet je ervan om geld uit te geven? Wanneer je een kopje thee op een terras drinkt, geniet je dan van het uitzicht, de lach van de serveerster, van het bediend worden en laat je een gulle tip achter? Of zit je (onbewust) te zoeken naar wat er mis is aan deze ervaring, omdat je het moeilijk vindt om te ontvangen. Is het kopje te groot, te klein, de serveerster te traag of zit je te mopperen dat het toch wel veel geld is voor een kopje heet water?

6. Neem actie om geld te verdienen

Het universum biedt je volop kansen, maar vraagt wel dat je ze zelf grijpt. Als je heel graag de loterij wilt winnen is het wel zaak om een lot te kopen. Veel ondernemers stellen zichzelf de verkeerde vraag: ze vragen zich af wat het kost om te investeren in hun onderneming. In feite is dat maar de helft van het verhaal, het gaat erom wat het oplevert. Return on investment (ROI) een begrip waar ik in mijn marketing carrière dagelijks mee te maken had. Het gaat om het resultaat.

7. Voel dankbaarheid voor het geld dat je wel hebt

Voel dankbaarheid voor het geld dat je wel hebt. Voel dankbaarheid voor elk bedrag dat op je bankrekeningen binnenkomt. Voel dankbaarheid voor waar dit geld voor staat. Voel dankbaarheid voor elke nieuwe klant die jij verder mag helpen met jouw gave.

You can only receive what you believe you deserve – Panache

Volg je hart!

Namasté,

Suzanne

Suzanne Groenstege is Spirituele Marketing Coach en Authentic AbunDance Agent. Zij helpt spiritueel ondernemers die worstelen met het concreet neerzetten van hun gave. Door de inzet van Spirituele Marketing krijgen zij met meer voldoening meer klanten. Zij vergroten hiermee hun positieve impact op de wereld.